Sveiki! Prieš pradedant dinastiją noriu trumpai prisistatyti bei pakalbėti apie tai kokia tai bus Dinastija ir kaip jinai vyks. Taigi pradėsiu nuo to jog matau kad Forumas švelniai tariant miręs, tad dinastiją aš vesiu išskirtinai dėl savęs ir sau, man tiesiog taip smagiau įsijausti į žaidimo atmosferą. Mane Jūs galite prisiminti kaip Vadybininką kuris vedė keturių sezonų pakankamai įtraukiančią Dinastiją su Klaipėdos Neptūnu. Dabar vedamas nostalgijos ir Pandemijos nuobudulio nusprendžiau pravesti dar vieną nemažiau įdomią dinastiją. Forume esu senbuvis iš didžiosios raidės mane dar galite prisiminti kaip Auto, taip pat dar būdamas nepilnametis čia turėjau profilį tiesa pamiršau slapyvardį, taigi narys aš jau 10+ metų su stažu taip sakant. Jeigu dinastija jums pasirodys neįdomi, tikrai neprivalote jos komentuoti komentaras į komentarą jau manau senai niekam neaktulus bet tikiuosi kad kam nors taip pat kaip man bus smagu pastebėti šiuos užrašus ir sužaisime bent kelis sezonus mažiausiai. Dinastijos tempas gali būti labai nepastovus, pagrinde pildoma bus naktimis ir paryčiais laisvesniu nuo darbo metu. Mano dinastijos visuomet būna paremtos papildomais faktais apie komandą jos įstoriją bei realius įvykius todėl tikiuosi jog ir čia sugebėsiu įtraukti įdomius faktus jog netektu žiūrėti į sausus rezultatus o ir susipažinti su realia komanda iš arčiau. Gero visiems skaitymo, važiuojam!

Naujas sezonas - nauji iššūkiai, ar nauji skandalai ir intrigos?
Strasbūro SIG komanda sezoną pradeda su didelėm ambicijom, bet kukliais tikslais
Iškamuotas covid pandemijų ir pasaulinių katastrofų krepšinio pasaulys ir vėl gyvas kaip niekada. Komandos jau ruošiasi pradėti naujuosius sezonus, ne išimtis ir Prancūzijos lyga, kur turėsime garbės iš arčiau pažvelgti į Stasburo SIG komandos vidų bei stebėti šios nepaprastai įdomios komandos kelią tiek Prancūzijos lygoje tiek ir Europos rengiamoje FIBA čempionų lygoje. Kam neteko domėtis šia komanda trumpai pristatysime komandos istoriją bei kelis įdomesnius faktus apie ją.
Istorija
SIG komanda įkurta tolimaisiais 1929 metais, tačiau aukščiausioje Prancūzijos lygoje jiems debiutuoti pavyko tik 1938, beveik dešimtmetį kamuojama finansinių problemų viduje tiek ir pačios valstybės išorėje komanda žaidė žemesniose divizijonose palaipsniui didindama savo meistriškumą ir prisitraukdama pirmuosius remėjus. PAsidžiaugti garbe ir šlove žaidžiant aukščiausioje šalies lygoje komandao pavyko 11 metų po ko ekipa ir vėl krenta į antrąją lygą netekusi pagrindinių remėju ir perspektyviausių žaidėjų. Ir tik dar po 12 metų komandai pagaliau pavyksta įrodyti savo konkurencinę vertę ir sugrįžti į aukščiausiąją lygą praėjus finansinius kryžiaus kelius prieš susigrąžinant stambesnių remėjų pasitikėjimą. Tačiau sunkus klubo laikai nepasibaigė ir ties tuo, iki pat 2000-tųjų metų komanda ištisai buvo prarajoje tarp A ir B lygos, SIG sugebėdavo grįžti į aukščiausią lygą ir vėl nukristi į B lygą jau po pirmojo sezono šis nestabilumas siaubingai vargino fanus ir baidė stambiuosius remėjus kas švytuoklės efektu tik dar labiau didino klubo nestabilumą. Viskas pasikeitė tik 2005 metais, kai komanda pirmąjį kartą iškovojo pirmąją vietą Prancūzijos aukščiausioje lygoje ir garantavo sau kelialapį į Eurolygą, nors Eurolygoje komandos pasirodymas buvo pakankamai blankus, šis šuolys komandai leido atgauti remėjų ir sirgalių pasitikėjimą, kas jau 2013 leido dar kartą sėkmingai pasirodyti vietinėje lygoje ir vėl gauti šansą dalyvauti Eurolygos turnyre.
Dabartis
Nors atrodo kad gūdžiausi komandos laikai baigėsi dar 2005-taisiais metais iki šiol komanda kamuoja skandalų, intrigų ir siaubingu nestabilumu. Jeigu Jūs pirmą kartą susiduriate su šia ekipa ir reikėtų vienu sąkinių nupasakoti šios komandos žaidimą, tai būtų komanda kuri gali 20-čia taškų skirtumų sutriuškinti lygos lyderius, o sekančiame mače pralaimėti 40-čia taškų prieš lygos vidutiniokus. Nepamirškime dar ir intrigų kai komanda tai yra ant bangos tai yra gilioje finansinėje krizėje, komanda kuri gali atleisti komandos lyderį arba pasamdyti skandalingą naujoką. Komandos vadovybė žada jog šis sezonas bus kitoks pagrindinis komandos tikslas yra atgauti stabilumą vietinėje lygoje, čia sirgaliai bei remėjai tikisi jog komanda pateks į atkrintamasias. Tuo tarpu FIba čempionate ekipa apskritai neturi jokių tikslų tam kad maksimaliai susikoncentruoti ties vietine Prancūzijos lygą ir pagaliau įrodyti fanams jog 2005tieji nebuvo laimingas atsitiktinumas. Didelis biudžetas žaidėjų pasiruošimui, milžiniški reklamos ir medijos užsakymai, didžiulės ambicijos ir švelniai tariant labai kuklūs tikslai. Šį sezoną mums teks stebėti ar komanda išlaikys savo pažadą įnešti į komandą stabilumo ir sukurti rimtą pasipriešinimą lygos grandams.
Vizija
Vadovybė mielai bendrauja su socialine medija ir dalina vieną interviu po kito tad jau dabar aiškų kokią komandą vadovybė tikisi matyti per artėjančius metus. Apibendrinamai ekipa nori suformuoti stabilų branduolį po sezono išlaikyti pagrindinį žaidėjų branduolį, neprarasti lyderių ir suformuoti tvirtą pagrindą ateinantiems sezonams. Komanda žada dideles investicijas į perspektyvų jaunimą, bei komandos personalą. Iš vadovybės žodžių galime suprasti jog komanda per artimiausius kelis metus pasiruošusi užsitvirtinti tarp lygos lyderių ir vėl susigrąžinti teisę atstovauti PRancūzijos garbę Eurolygoje. Tiesa vertinant komandos praeiti ir skambius vadovų pažadus tuo tikėti kolkas labai anksti ir panašu jog būtent šis sezonas gali būt kirtiniu atramos tašku kuriant naują komandos istoriją.
Karjeros šuolis, ar naujas fiasko? - Vyr.treneriu tampa ilgametis komandos trenerio asistentas Lassi Tuovi
Nespėjus prasidėti sezonui komandą jau drebina nemenkos permainos. Komandą palieka ilgametis ekipos treneris Vincentas Collet. Treneris su komanda praleido 9 metus! Per kuriuos komanda netgi vieną kartą pateko į Eurolygos turnyrą. Komandos trenierių štabo veteraną keičia 24 metais jaunesnis buvęs jo asistentas Lassi Tuovi kuris SIG komandoje asistento pareigose sumoje praleido kiek daugiau negu 3 metus ir dar neturėjo vyriausiojo trenerio patirties krepšinio pasaulyje. Šis netikėtas pasikeitimas komandoje ir vėl išaukė dideles audras fanų bendruomenėje ar tik tai nebus naujas neapgalvotas vadovybės žingsnis kuris ir vėl sukels krūvą triuškinančių pasėkmių kas labai būdinga SIG komandai. Tiesa vadovai suskubo raminti sirgalius, jog šis sprendimas buvo gerai apgalvotas ir su senuoju treneriu šį sezoną komandai visai nepakeliui. Vadovų teigimu treneris jau perdavė savo asistentui viską ką buvo sukaupęs geriausio tačiau senesnis gynybos stiliaus krepšinis naujai SIG vizijai nebėra patraulus ir jaunasis ambicingas Lassi Tuovi kuris taip pat puikiai pažysta komanda šiame vaidmenyje žiūrėsis kur kas perspektyviau. Tiesa dauguma vis dar žiūri pakankamai skeptiškai į šį sprendimą ir netiki jog jaunam treneriui verta atiduoti garbę debiutuoti tokio lygio komandoje.
"Žinau kad daugelis komandos fanų lojaliai žiūrėjo į trenerį Vincentą, tačiau šiuo metu vadovai nusprendė jog prie komandos vairo turiu stoti aš. Prisipažinsiu aš to nesitikėjau ir tikrai neprašiau, tačiau jeigu komandai manęs reikia šiose pareigose aš pasirengęs jas atlikti tinkamai. Man labai gerai pažystama ši komanda, puikiai sutariu su personalu bei žaidėjais, asmeniškai pavadavau trenerį ne vieną kartą ir manau jog esu pasirengęs šiam debiutui. Kaip ir buvo kalbėta su vadovybe mūsų tikslas ne kalnus nuversti o pagaliau išlaikyti stabilumą, atrasti tikrąjį "aš" komandoje, ir to laikytis visus artėjančius metus. Aš matau labai daug perspektyvių žaidėjų, komandą turi labai didelį potencialą greitame amerikietiškame kontaktiniame žaidime. Manau turime įžvelgti mūsų stipriasias puses ir aiškiai išsidėstyti žaidimo planą, aiškumas štai ko pirmiausiai sieksiu aikštelėje" - Kalbėjo naujasis treneris per pirmąją savo spaudos konferenciją Vyr.trenerio pozicijoje