Ramūnas Butautas pasirašė sutartį su Čekijos lygos ekipa!
Po dviejų metų pertraukos buvęs Lietuvos rinktinės strategas rado naują darbovietę.
2019 rugsėjo 7d. Čekijos žiniasklaidoje pasklido gandai, jog Prahos "USK" klubas pasirašė vienerių metų kontraktą su gerai Lietuvoje žinomu strategu Ramūnu Butautu. Greit šią naujieną buvo galima rasti ir visuose lietuviškuose naujienų portaluose. R.Butauto dosjė yra gana solidi: Europos čempionato bronzos laimėtojas, Pasaulio jaunimo čempionas, Latvijos čempionas, VTB bronzos laimėtojas, LKF bronzos laimėtojas, Kazachstano čempionas. Paskutinė jo karjeros stotelė buvo Panevėžio "Lietkabelis" su kuriuo laimėjo bronzinius medalius LKF taurėje, tačiau liko be medalių mažajame LKL finale. Pastaruoju metu treneris dirbo LSU universitete bei LKF. Mūsų žurnalistams pavyko susiekti su Butautu bei gauti išsamų komentarą:
R.Butautas: "Taigi po poros metų pertraukos, nusprendžiau, kad turiu savyje įdėjų bei ambicijų, kurias norėčiau įgyvendinti bei atgaivinti savo karjerą. Vasaros pradžioje susisiekiau su savo agentu ir pasakiau, kad esu linkęs pratęsti savo karjerą. Kadangi nesu pats jauniausias treneris, o ir mano paskutinieji sezonai nebuvo "auksiniai" suvokiau, jog negausiu pasiūlymo iš Europos elito. Jei būnant visiškai atviru, aš jau turėjau Kedainių "Nevėžio" sutartį ant stalo, kai su mano agentu susisiekė Prahos klubo vadovybė. Ši ekipa parodė didžiulį norą mane matyti kaip komandos šturmaną, kas buvo tikrai malonu. Tačiau pagrindinė priežastis, kodėl pasirinkau šį klubą buvo ambicijos, kurios sutapo su maniškėmis. Klubas nori sukurti Eurocup/Champions league projektą, kuris atstovautų Čekijos krepšinio vardą Europoje. Nors klubas kol kas yra kuklus, visa infrastruktūra bei vizija yra teisinga, todėl manau, kad su šia ekipa galima nemažai nuveikti. Pradžioj su "USK" sutariau dėl vienerius metus trunkančio kontrakto su galimybę jį pratęsti. Šiame sezone mūsų tikslas bus subūrti komandos branduolį, aplink kurį bus "klijuojama" visa komanda. Visa komandos komplektacija palikta man, todėl šiuo metu aktyviai ieškau žaidėjų, kurie galėtų mums padėti artėjančiam sezone. Rinkoje mes ieškome dviejų centro puolėju, bei atsarginio atakuojančio gynėjo. Artimiausiu metu pasirašysime sutartį su vienu aukštaūgiu, su kuriuo jau yra pasiektas žodinis susitarimas."
Prahos "USK"
Sudėtis:
PG. R.Appleby / O.Sehnal
SG. M.Mares / H.Macuga
SF. I.Marič / D.Proleta
/ J.Sterba
PF. M.Stevanovič / J.Krivanek
C. F.Petruzela
Prahos "USK" pasiruošimą sezonui pradėjo Lietuvoje, Pabradės sporto komplekse. Savaitę laiko Lietuvoje stovyklausianti Čekijos sostinės komanda sužais dvi draugiškas varžybas su Lietuvos ekipomis:
Rugsėjo 15d. su Šiaulių "Šiauliais"
Rugsėjo 17d. su Joniškio "Delikatesu"
Dar prieš pirmas varžybas komandai bus pristatytas naujasis vidurio puolėjas, sekite naujienas!
Šį pranešimą redagavo BicknBackBeinBool: 06 gruodžio 2020 - 01:49:07